Zaterdag 22 april 2006 - Oostduinkerke (West Vlaanderen)

NATUURVRIENDENDAG te OOSTDUINKERKE


Even proberen op de klimmuur.

Om ATB De Natuurvrienden en Natuurvrienden Sportfederatie beter te leren kennen worden er thans Natuurvriendendagen ingericht.
Tijdens zo een happening kunnen de deelnemers proeven van alle activiteiten die door De Natuurvrienden worden aangeboden.
Ook dit jaar kon je:

  • Initiatie volksdansen;
    Klimmen op de klimmuur;
    Fietsen;
    Wandelen;
    Nordic Walking;
    Krijgskunde;
    Rommelmarkt;
    Kinderanimatie (springkasteel-grimmering);
    en soms nog meer.


Verder kon je ook over alle werkgroepen van De Natuurvrienden en De Natuurvrienden Sport Federatie informatie sprokkelen en uiteraard ook kennis maken met de geest van het natuurvriendenleven.
Onze afdeling ging voor het grootste gedeelte fietsen. De grootste groep fietste de Veurne Ambacht Route (48 km): deze route laat de fietser kennismaken met het karakteristieke landschap van het Blote en de eeuwenoude Kasselrij (=Burggraafschap) van Veurne-Ambacht. Uitgestrekte akkers en weiden, doorsneden met waterloopjes, verspreide abdijhoeven en kleine dorpskernen staan borg voor een aantrekkelijke landstreek en een boeiende fietstocht. Vanuit Koksijde leidt de route o.m. naar Veurne, het polderdorp Steenkerke, de “Broeken” van Oeren, Alveringem en Zoutenaaie. De terugweg voert door de duinen van De Doornpanne en De Hoge Blekker. Uiteindelijk wezen de meeste fietscomputers een afstand van 51 km aan.
Een eenzame enkeling sloot zich aan bij de fietsers die de vriendschapsroute tussen Cassel en Oostduinkerke infietsten, meer daarover elders. Een andere eenzaat wilde haar grens verleggen binnen de Nordic Walking de rage bij het wandelen.
Na deze ontspanning schoof iedereen nog aan op een grote BBQ waarna er nog mogelijkheid was om de spieren los te werken op de disco night.

Reacties

Populaire posts van deze blog

ATB De Natuurvrienden bestaat 75 jaar in Kessel-Lo

Meerdaal: een woud met een verleden

Zondag 12 maart 2006 – Holsbeek.