Zondag 23 april 2006 - Dag van de Aarde (Oostduinkerke)


Wandelen voor de dag van de Aarde (Oostduinkerke - West Vlaanderen)

De Bond Beter Leefmilieu en duizenden milieu- en natuurliefhebbers organiseerden op 23 april 2006 hun jaarlijkse Dag van de Aarde. De milieubeweging richt niet alleen die dag haar spot op de gemeente, maar gans 2006 stellen we een duurzaam lokaal milieubeleid in de kijker. In 2006 zullen tal van activiteiten van de milieubeweging doorgaan waarbij we de gemeente oproepen om werk te maken van gezonde lucht, proper water, een leefbare omgeving en voldoende natuur. In dit kader ging ook de wandeling daags na de Natuurvriendendag door. Volgende aankondiging werd afgedrukt op de website van de BBL.
ATB De natuurvrienden vzwDuinen en Witte BurgTijdens een gemoedelijke wandeling van ca. 8 km maken we kennis met een mooi stukje natuur in de omgeving van het natuurvriendenhuis het Vissershuis.Het wandelcircuit leidt ons gedeeltelijk door de duinen, langs het natuurreservaat De Doornpanne, de mooie villawijk, De Witte Burg en de dorpskern met Sint-Niklaaskerk. We volgen een deel van het verharde wandelpad Witte Burg, waar de wandeling ook toegankelijk is voor kinderwagens en rolstoelgebruikers.
Volgens afspraak was iedereen er om 10 uur teneinde de klassieke “Visserhuiswandeling” aan te vatten en even voorbij de manege het duin op te klauteren. Het mulle zand maakt die klimpartij extra moeilijk. Het gedeelte duin dat je dan ontdekt is echter de moeite waard. Zowel de vegetatie als het uitzicht is daar nog prachtig. Het is ook niet voor niets een natuurreservaat.
Iets minder natuurgetrouw is het volgebouwde stuk duin met zowel prachtige als minder esthetische villa’s. Door die villawijk kwam het gezelschap in het dorp van Oostduinkerke met de mooie Sint-Niklaaskerk. Vermits de zondagse misviering aan de gang was kon er geen bezoek gebracht worden. Wat wel kon was een bezoek aan de “Peerdevisser” de herberg van het visserijmuseum. Vandaar ging het weer naar het Vissershuis.
’s Namiddags werd er afscheid genomen van onze leden die al huiswaarts trokken terwijl een groepje zeefanaten nog even bleef uitwaaien op het strand als afsluiting van een prachtig weekend aan zee.

Reacties

Populaire posts van deze blog

ATB De Natuurvrienden bestaat 75 jaar in Kessel-Lo

Meerdaal: een woud met een verleden

Zondag 12 maart 2006 – Holsbeek.