Vrijdag 21 april 2006 – Vertrek naar Oostduinkerke

Een weekend aan zee met ATB De Natuurvrienden.

Ergens op de snelweg

Om 10 uur bijeenkomst op de carpool aan de oprit nummer 20 van de E314. Enkele vrienden doen wel geen omweg om hier op het appel te komen maar rijden vanaf hun woonplaats naar de kust.
Voor het vertrek nog even afspreken:
Eigen tempo aanhouden;
Niet proberen mekaar door het verkeer te volgen;
Bijeenkomst op de parking van Jabbeke voor koffie en sanitaire stop;
Vanaf daar zorgen dat de auto’s bij mekaar blijven.
Het verkeer valt mee, druk maar vrij vlot. Er zijn geen echte knelpunten. Het duurt dan ook niet lang of iedereen komt binnengereden op de parking langs de snelweg. Iedereen, ook de twee wagens die niet vanaf de carpool vertrokken.
Het was niet ver meer naar het Vissershuis. Spijtig genoeg konden de vakantiewoningen nog niet in gebruik genomen worden omdat zij nog moesten schoongemaakt worden.
Er moesten nog enkele personen een fiets huren in het dorp. Eenmaal iedereen voorzien van wielen nog even de inwendige mens verzadigen en dan op pad voor een klein tochtje. Eerst de zee zien natuurlijk. Het blijft droog, maar er is wel een matige zeebries die het iets onaangenaam maakt. In de zon en uit de wind is het echter gezellig. Via wat kunst en vliegwerk tussen de koninklijke baan en de zeedijk komt de groep in De Panne aan het standbeeld ter nagedachtenis van het betreden van het (onafhankelijke) grondgebied van België door Leopold I de eerste koning. Een terrasje kan er best nog even bij en dan langs wat lukraak gekozen paadjes terug naar het Visserhuis. Daar is de organisatie druk bezig met het plaatsen van allerlei tentjes en tenten voor de natuurvriendendag van morgen.
Onze afdeling kan zijn verblijven betrekken. Nog een prachtige meevaller. De twee overnachtingen worden gratis zodat iedereen tevreden is over de gunstige prijs van ons verblijf.
Iedereen ingekwartierd kan er gegeten worden en dan maar op pad voor een café met TV voor de match van de dag: Anderlecht-Standard. In deze uithoek van het land blijkt echter de “voetbalzender” niet te ontvangen te zijn, dus geen voetbal en enkel maar een wandeling.
Voor morgen staat er voor een iemand een tocht van Cassel naar Oostduinkerke op het programma. De bedden worden echter wel door iedereen op tijd opgezocht.
En dat er gesnurkt werd zullen wij morgen weten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

ATB De Natuurvrienden bestaat 75 jaar in Kessel-Lo

Meerdaal: een woud met een verleden

Zondag 12 maart 2006 – Holsbeek.