Zondag 12 maart 2006 – Holsbeek.


Met Michel op Stap.
De afspraak was gemaakt voor 13:00 uur aan de Sportschuur te Holsbeek.
Na wat (een minuutje?) wachten kwamen er uiteindelijk 17 deelnemers voor deze wandeling opdagen. Een mooi resultaat voor een “eigen” wandeling.
Het weer zat dan ook bijzonder goed mee. Enkele graden boven het vriespunt en een windje dat uit oostelijke richting woei. Verder stralende zon met heel weinig sluierwolken. Uitstekend wandelweer dus.
Michel nam deze groep op sleeptouw en sloeg vrij snel een heel smal paadje tussen de woningen in. Vanaf dan was het uitkijken of wij in het natuurgebied van “Natuur Punt” geen verboden terrein gingen betreden. Als het rumoer van het verkeer beter weggefilterd kon worden zou het hier een echt stiltegebied kunnen genoemd worden. Er is echter altijd wel een boerenhof of een reeks woningen die zorgen dat wij blijven onthouden dat wij hier in een dichtbevolkt gebied rondlopen. Buiten het natuurgebied met de nodige drassigheid en poelen zijn het de weilanden en wat restbossen of aanplantingen van canadabomen die het landschap beheersen.
De fotografen (Chris en Marcel) verloren zowaar het contact met de groep en dwaalden onder hun twee af naar het vertrekpunt. Michel een rustpunt in “Het Kwadraat” voorzien zodat hij tijd had om die twee uit de kantine van de sportschuur te plukken.
Tweede deel zou iets zwaarder uitvallen. De van oost naar west lopende heuvelrug zorgt niet alleen voor een mooi zicht vanuit de vallei, hij zorgt ook voor kuikenbijtende hellingen. Is er al een iemand die dit minder leuk vindt, anderen genieten van de gezonde inspanning en bewonderen op de top
de prachtige vergezichten. De holle wegen die de flanken van deze heuvelrug(gen) doorsnijden zijn echter niet moddervrij wat wel eens tot een slippertje aanleiding geeft.De verkwikkende buitenlucht zorgde er voor dat iedereen aan het eind van de wandeling een verfrissing (of opwarmer) kon gebruiken. Er werd nog een hele tijd gezellig nagepraat.

Reacties

Populaire posts van deze blog

ATB De Natuurvrienden bestaat 75 jaar in Kessel-Lo

Meerdaal: een woud met een verleden